Pedagogische Ondersteuning

Dit initiatief staat nog in zijn kinderschoenen, maar stap voor stap is het onze bedoeling om dit verder uit te werken binnen het oudercomité.

We hebben heel wat ouders die wekelijks op school met de kinderen werken. Zij helpen de leerkrachten om de kinderen te leren lezen of te leren zwemmen of gaan mee op uitstap als begeleid(st)er, om samen met de leerkrachten heel de groep in de gaten te houden.

We organiseren ook elk jaar minstens één avond over een thema dat ons allen als ouder of grootouder boeit. Deze thema-avond wordt soms georganiseerd in samenwerking met de oudercomité's van Ter Dreef en Rinkeling.

Lezing Hanne Luyten – #nietaankindengezinverklappen

Hanne Luyten heeft drie kinderen. Drie zelfgemaakte, relatief goed gelukte exemplaren. En bij drie stopt het ook. Het ouderschap blijkt een geweldig ingewikkeld vraagstuk te zijn, met maar één gegeven: iedereen doet maar wat. Hanne beschreef haar flaters doodeerlijk in haar debuut #nietaankindengezinverklappen, dat in januari 2019 op de wereld werd losgelaten en ondertussen al aan een vijfde …

Wanneer :  Nieuwe datum donderdag 25 maart 2021 van 20u tot 23u

Wij organiseren regelmatig een enquête bij alle ouders waarin wij naar de tevredenheid polsen m.b.t. de werking van de  school, het pedagogische project, de kwaliteit van de school en de werking van het oudercomité.

Wij zoeken mee naar mogelijke oplossingen bij vraagstukken, probleemstellingen, … met betrekking tot het pedagogische project. Dit doen we steeds in overleg met de directie en geven enkel advies.

Aarzel ook niet om eventuele ideeën aan ons over te maken. Of beter, kom ze ons op één van onze bijeenkomsten zelf aanbrengen.

Contacteer ons gerust.
oudercomite.sintdonatus@gmail.com