Welkom op Sint-Donatus!

Inschrijvingen

Wil je je kleuter inschrijven in onze school voor het schooljaar 2024 – 2025?

Dat kan vanaf dinsdag 27 februari tot en met dinsdag 19 maart via https://merchtem.aanmelden.in/


Beste ouders,

De vakantie is alweer voorbij …

Op Sint-Donatus zijn er zware werken uitgevoerd. Twee kleuterklassen hebben een nieuwe vloer gekregen alsook een volledig nieuwe kastwand. Het was zeer spannend om alles klaar te krijgen … de werkmannen hebben de laatste week serieus moeten doorwerken zodat de klassen woensdag open konden voor de onthaalavond. Het volledig team stond dinsdagavond klaar om alle meubels en speelgoed te verhuizen van de zaal naar de klassen. Juf Griet en juf Melina hebben dan al het materiaal een plaats kunnen geven. Dank je wel aan de ouders en leerkrachten die zijn komen helpen… Het maakte een verschil.

Ondertussen zijn we alweer een weekje bezig. De klassikale oudercontacten zijn in alle klassen georganiseerd. De werking van de klas is uitgelegd. De leerlingen hebben elkaar teruggevonden na deze vakantie. Het was super om op 1 september iedereen terug te zien …We vliegen er in!’ is het jaarthema van dit schooljaar. De windvlieger staat te pronken in onze voortuin … hij neemt ons tijdens het jaar mee van de ene maand naar de volgende.

Vrijdag was het vriendschapsdag. Het doel van deze dag is om samen te zijn en de vriendschapsbanden binnen de klas te versterken. De muzische vrienden waren op deze dag ook terug van de partij… elke muzische vriend had een uitdaging voor de kinderen.

Dit jaar zijn er verschillende nieuwe leerkrachten in onze school. In de lagere school versterkt juf Liesbeth Vandael (1ste leerjaar A) en juf Gitte Van Den Troost (derde leerjaar A) ons team. Het zorgteam krijgt extra ondersteuning van juf Evy Meert (zorgjuf in de kleuterschool en lagere school).Ook juf Melina en juf Griet hebben extra  ondersteuning van Joke Geeroms (kinderverzorgster) gekregen. Juf Yasmine wensen we heel veel GENIET-momentjes met haar dochtertje Loua. Na de kerstvakantie zal zij weer starten op onze school.  

We hebben afscheid genomen van juf Aminta (LO-leerkracht) en toezichter Juf Iris die voor andere uitdaging hebben gekozen. Meester Maarten Saerens wordt de nieuwe sportcollega van Meester Jens. Ik wens iedereen veel succes tijdens dit nieuwe schooljaar.

Nieuw tijdens dit schooljaar zijn de schooluren …  Het is even wennen om op deze manier te werken. De speeltijden zijn vijf minuutjes langer geworden zodat de kinderen meer spelplezier hebben.

De middag is 5 minuten korter.  Leerlingen lagere school eten boterhammen in de klas; kleuters en de leerlingen die warme maaltijden eten, gaan naar de zaal. De voormiddagblok van 4 x 50 min is een meerwaarde voor de organisatie van onze werking. Zo zijn er voor LO bijvoorbeeld 4 volwaardige blokken van 50 minuten.

Onze toezichters van de ochtend, middag en avond zijn ook weer van de partij. Welkom aan juf Ann De Pauw. Zij start opnieuw in onze school. De meeste toezichters komen dagelijks ondersteunen op de school. Sandra Heyvaert, Joke Geeroms, Ann De Pauw en Helena Van Der Vloet nemen het ochtend- en avondtoezicht voor hun rekening.

 ’s Morgens en ’s avonds komt er een extra toezichter omdat de groep kinderen vorig jaar veel te groot werd. Om 8 uur waren er al 120 kinderen op school. We vinden het fijn dat kinderen graag vroeg op school zijn maar 2 toezichters zijn dan echt wel te weinig om de veiligheid te garanderen.

Dus vanaf 1 september is er een derde persoon bij om toezicht  te houden. Dit is van 7.45 tot 8.15 uur.

Het is een betalend toezicht van 0,60 euro. Vergeet niet dat op de som die jullie voor schooltoezicht betalen je recht hebt op een belastingvermindering van 45% (op basis van het fiscaal attest dat jullie van de school krijgen). Dus eigenlijk kost het maar 0,33 euro voor dit extra half uurtje.   

Tijdens de middag helpen er ook verschillende toezichters in de zaal. Kinderen begeleiden in de eetzaal, warme maaltijden organiseren (borden en bestek klaarzetten, water bedelen, eten uitdelen), toiletbezoekjes, … moet allemaal gebeuren. Via deze weg wil ik deze extra helpende handen alvast bedanken voor de hulp.

In september staan al heel wat activiteiten gepland. Die kunt u terugvinden op de kalender via het communicatieplatform Gimme. Indien dit niet lukt, gelieve een mailtje te sturen naar directie@sint-donatus.be (naam kind (-eren) + klas vermelden aub). Op de website van de school www.sint-donatus.be vindt u ook heel wat informatie, waaronder ook de link naar de kalender van Gimme.

Er is ook een facebooksite maar die is momenteel gehackt … We proberen er alles aan te doen om deze terug operationeel te krijgen zodat we informatie ook via deze weg kunnen delen.

De eerste vergadering van het oudercomité is gepland op donderdag 21 september 2023. We zoeken heel wat enthousiaste mama’s en papa’s om samen leuke dingen uit te werken voor de leerlingen van onze school. Kan je niet aanwezig zijn op de eerste vergadering van het oudercomité ? Geen probleem. Laat even weten aan de voorzitter van het oudercomité ( e-mail toevoegen) dat je wil aansluiten.

Elk kind heeft één gratis FLUO-HESJE gekregen (sponsoring door het oudercomité). Vergeet niet om deze hesjes aan te doen wanneer je de kinderen naar school brengt. Dank je wel.

Bebat
ontwikkelde een spaarprogramma speciaal voor scholen: voor elke ingezamelde kilogram aan gebruikte batterijen krijgt je als school 1 punt. Die gespaarde punten kan je dan op MyBebat.be inruilen voor o.a. sportmateriaal of filmtickets. Sparen jullie met ons mee?  Onze ‘Bebatspaarton’ staat in de gang (ingang kleuters).

Noteer alvast:

Individueel oudercontacten 24 – 25 oktober ‘23

Lichtjeswandeling 17 november ‘23

Sportklassen 5de leerjaar van maandag 25 maart t.e.m. vrijdag 29 maart ‘24

We hopen samen met de kinderen er een fantastisch schooljaar van te maken.
We vliegen er in …

Juf Sandra en het Sint-Donatusteam