Home

WIJ WILLEN AL ONZE BEZOEKERS TIJDENS HET GRILLFESTIJN BEDANKEN VOOR HUN AANWEZIGHEID. ONDANKS HET FRISSE WEERTJE MOCHTEN WE WEER HEEL WAT MENSEN BEDIENEN.

WINNAAR     FIETS    :     ERIN GUNST

WINNAAR WEEKEND  VAYA MUNDO :  Fam. VRIJDERS

                       PROFICIAT !

______________________________________________________________


                 16 mei 2019 =  FIETSEXAMEN

via volgende link kan u het parcours verkennen op YouTube :SINT – DONATUS in de PERS : 

Lees het volledige artikel : 

https://www.hln.be/regio/merchtem/leerlingen-sint-donatus-merchtem-betogen-en-dansen-voor-veiliger-verkeer-video~a82e7b1d/?fbclid=IwAR32fyO7Q_gyTBX1Oi3xF4PmZmPljy3g_pcHpLDb5Gq5GnX4mPeMxH3wxEQ

______________________________

25/03 – 29/03  

PROJECTWEEK   MOBILITEIT !

Deze week werken wij met de hele school aan een beter en aangenaam verkeersklimaat in de buurt van onze school. Vooral onze kinderen, als zwakke weggebruiker staan deze week centraal. Je kan alle foto’s terugvinden op de BLOGS van de klassen.

!!! WIJ KWAMEN ZELFS OP HET NIEUWS VAN RING-TV  :    https://www.ringtv.be/video/nieuws-25032019

________________________________________           

                 22/02  –  01/03 

WEEK TEGEN PESTEN ! Ook WIJ STIPPEN mee !!

Op ketnet kan je heel wat informatie en interessante filmpjes vinden over dit toch wel belangrijke thema !

https://www.ketnet.be/kijken/stip-it/dokter-stip

https://www.ketnet.be/doen/move-tegen-pesten

 

Inschrijvingen 2019-2020

 Persmededeling

Aanmelden en/of inschrijven

Tijdlijn

Capaciteit

___________________________________________________________

OPEN-KIJK-DAG op 2 februari 2018 We zetten onze deuren open voor nieuwe kleuters (°2017) of nieuwe leerlingen en hun ouders. We heten jullie welkom en nodigen jullie uit om een kijkje te komen nemen op zaterdag 2 februari 2018 van 10 tot 12 uur. Op deze dag kan je NIET inschrijven, ENKEL kennismaken !

_________________________________________________________

DE FLITSCAMPAGNE  – Het tweede trimester start. Wij hebben dit schooljaar de kaart getrokken om ons extra in te zetten voor veiligheid en zichtbaarheid in en rond de school. Tijdens deze donkere periode is het belangrijk dat we ons laten zien en dat we gezien worden. Onze flitscampagne loopt nog verder… Heel wat kinderen dragen een fluohesje! Fantastisch. Volhouden want wie weet wordt er door de juffen binnenkort geflitst!

_____________________________________________________________

De solidariteitsmaaltijd van de zesdeklassers was een succes. De spaghetti, gemaakt door leerlingen en enkele vrijwilligers, smaakte overheerlijk en bracht meer dan 1000 euro op. Elvire, een meisje met een neurologische aandoening zat tot en met het derde leerjaar bij deze klasgroep. Op donderdag voor de vakantie is zij ons een bezoekje komen brengen. Aangezien de actie een mooi resultaat had, heeft ze van haar oud-klasgenootjes ook een kerstgeschenkje gekregen. De andere centjes worden gestort aan VZW ANVA-sport, een vereniging die mensen met een motorische handicap weer aan het sporten wil krijgen, om zo hun sociale contacten op te bouwen en uit een eventueel isolement te geraken. Dank je wel aan alle ‘eters’ die zo hun steentje hebben bijgedragen. Ook dikke merci aan iedereen die heeft geholpen om alles in goede banen te leiden.

Afbeeldingsresultaat voor spaghetti

______________________________________________________________

NIET VERGETEN :

                                  komende vrijdag 7/12 :

                           afhalen van wafels en truffels !

__________________________________________________________

________________________________________________________

Beste leerlingen, ouders en sympathisanten,

 Als school vinden we het belangrijk om de leerlingen mee voor te bereiden op het zich veilig verplaatsen. In de klas bespreken we met de kinderen de risico’s en de gevaren van het verkeer. Wij kiezen ervoor de schoolomgeving op een meer milieuvriendelijke en veiligere manier bereikbaar en leefbaar te maken. Jullie toch ook?

Op vrijdag 21 september gaven we de aftrap met de STRAPDAG. Vele kinderen van onze school deden deze dag al een goede inspanning door te voet of met de fiets naar school te komen.

Wij doen ook mee aan de tweede verkeerscampagne van het Octopusplan. FLITS wil de school helpen om het autoverkeer in de winter terug te dringen en aandacht te geven aan zichtbaarheid en verantwoordelijk verkeersgedrag.

FLITS start na de herfstvakantie en loopt tot aan de krokusvakantie. Tijdens deze periode sparen we voor stempels op de schoolposter.
We vragen ouders om tijdens deze periode minimum 1 keer per week te voet of met de fiets te komen met extra aandacht voor zichtbaarheid  (fietslicht, fluohesje…).  Zo sparen de kinderen stempels. De stempelcontroles worden niet aangekondigd en herhalen zich een paar keer. Verder zijn er zowel acties naar kinderen, maar ook naar ouders toe.

Het oudercomité engageert zich mee in het octopusverhaal en organiseert een winterwandeling op vrijdag 23 november 2018. Een uitnodiging volgt nog.

_____________________________________________________

_______________________________________________________

_________________________________________

DOEN MEE !! Kom in uniform naar school !

______________________________________________________________

Ook wij deden mee ! Elk kind heeft HET RECHT op onderwijs !

!! BEDANKT AAN ALLE LEERKRACHTEN VOOR HUN GROTE INZET ELKE DAG !!

______________________________________________________________

WIJ DOEN MEE ! 

KOM op vrijdag 21 SEPTEMBER met de FIETS of STEP naar school ! Wij zorgen voor een COOL parcours !

__________________________________

DAG  VAN  DE  SPORTCLUB

Heel wat kinderen zijn aangesloten bij een sportclub. Op 19 september mocht iedereen in zijn favoriete sportkleren naar school komen.