Home

Beste ouders,

2023 is gestart. Ik wens jullie allemaal heel veel geluk en een goede gezondheid. Ik hoop dat we ook tijdens dit kalenderjaar elkaar regelmatig mogen tegenkomen om samen van Sint-Donatus een fijne school te maken. Graag blik ik in dit nieuwe jaar even terug naar vorig trimester.

 

In september zijn we gelukkig gewoon mogen starten. Terug zoals vroeger.
We verwelkomden 105 kleuters en 210 lagere schoolkinderen. De werkgroep heeft het pastoraal jaarthema ‘lichtpuntjes’ opgestart en doorheen het schooljaar gaan we samen op weg en volgen de verschillende lichtpunten.

Op 1 september hebben we elk kind in de spotlight geplaatst. Iedereen telt mee en hoort erbij. Dat geeft ons een goed gevoel en maakt iedereen blij.
Op de vriendschapsdag werden de vriendschapsbanden nog sterker gemaakt. Nieuwe leerlingen werden heel snel opgenomen in de verschillende klassen.

Tijdens de derde week van september hebben we gerepeteerd voor ons schoolfeest ‘Sint-Donatus in de spotlight ’. Het was een fantastische namiddag met de verschillende kraampjes voor groot en klein. Het regenweer speelde ons parten maar dankzij de ‘gezonde stress’ waren we weerbestendig. Elk kind straalde (als een zonnetje) op het grote podium. De zon was niet aanwezig maar het voelde niet zo. Kinderen, ouders, grootouders en collega’s waren enthousiast, de hapjes en de drankjes van het oudercomité waren lekker en zeer welkom.

Oktober stond in teken van de natuur. De kinderen zijn op uitstap geweest naar het bos met de auto, te voet of met de fiets. Ook werd er heel wat afval geruimd binnen en buiten de school. Het project Mooimakers leeft in onze school. De speelkoffers zijn een feit op de speelplaats van de kleuters en de lagere school kinderen. De speelplaatsregels zijn geüpdatet.

In de maand november stond LEZEN centraal. Er werd door heel wat vrijwilligers van de bibliotheek en/of grootouders voorgelezen in de klassen. Van het oudercomité heeft elke klas een budget gekregen om de klasbibliotheek uit te breiden. Dank je wel oudercomité.

Onze wafelactie heeft een goede verkoop gehad. Dank je wel om onze school op deze manier te steunen. Alle beetjes helpen en op deze manier kan het oudercomité de school extra ondersteunen. In de klassen werd er ook muzisch hoekenwerk uitgewerkt per graad. De kinderen konden over de grenzen van hun eigen klas heen samenwerken met een andere leerling binnen eigen graad. Dit stond 4 keer op programma. Op deze manier konden ze in kleine groepjes werken aan een muzisch onderdeel zoals bijvoorbeeld muziek, beeld, media, dans en drama.

December was er precies sneller dan anders. Heel wat leuk nieuws deze maand.

Meester Rein (leerkracht van het 5de leerjaar) is op 5 december papa geworden van Jinne. We wensen hen een dikke proficiat.

De dag erna is de Sint met de Pieten op bezoek geweest. Hij had pech met de auto waardoor de leerlingen van de derde graad hem zijn gaan zoeken. Onder begeleiding van de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar heeft de Sint de weg naar school gevonden. We hebben voor de Sint gezongen en gedanst. De vijf Pieten waren in hun nopjes en zeer ondeugend. De pakjespieten hebben toffe cadeautjes meegebracht voor de speelplaats. Een pingpongtafel, een voetbalspel, springtouwen, zandtafels, voetbaldoelen, ballen, en heel wat ander materiaal voor de speelkoffers op de speelplaats. We hadden wel hulp nodig van het oudercomité om alles in elkaar te steken zodat het speelplezier kon beginnen.

Na de intense proevenweek was het tijd om tot rust te komen. De adventsperiode nam ons gedurende vier weken mee naar het kerstfeest. Elke week kwamen we samen bij onze Cosmogolem. Er kwam telkens een nieuwe kaars bij. In de kerststal van de school zagen de kinderen ook elke week iets veranderen.

Op donderdagnamiddag vlak voor de kerstvakantie was er een groot spel met de volledige school. De kleuters en de lagere school kinderen trokken in gemengde groepjes van de ene klas naar de andere klas. De grote kinderen zorgden voor de kleinere. Er werd chocomelk gedronken, wafels en marshmallows gegeten , verhaaltjes verteld, geknutseld, gezongen en gedanst.

De kaars die brandt stond deze maand centraal.  Het vlammetje flikkert heen en weer. Een kaars geeft hoop en zorgt voor een gezellige sfeer.

Juf Sandra en het Sint-Donatusteam